Η νέα χρονιά θέλει νέους στόχους και στο καθημερινό μας τραπέζι.
1. Να καταναλώνω περισσότερο συχνά σπιτικό φαγητό.
Το να ετοιμάσουμε το γεύμα μας από το σπίτι κρύβει αρκετά πλεονεκτήματα.
α) Γνωρίζουμε την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του γεύματος.
β) Προσθέτουμε υλικά που ταιριάζουν στα δικά μας γούστα.
γ) Καθορίζουμε εμείς την ποσότητα και το θερμιδικό περιεχόμενο του γεύματος.
δ) Περιορίζουμε έξοδα μας.... πράγμα
σημαντικό στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Τα τάπερ και οι μεγάλες
τσάντες μεταφοράς φαγητού είναι η τελευταία λέξη της μόδας!
2. Να ελέγξω το μέγεθος της μερίδας μου.
Όλοι έχουμε βρεθεί στις παρακάτω συνθήκες:
Να παραγγείλουμε φαγητό απ' έξω και η
μερίδα να είναι διπλάσια από αυτή που είχαμε σκοπό να καταναλώσουμε και
παρόλα αυτά να την καταναλώνουμε.
Να βρεθούμε μπροστά σε πλούσια τραπέζια και μπουφέδες και γεμίζουμε τα πιάτα μας ασφυκτικά.
Να ανοίξουμε ξανά την κατσαρόλα και να βάλουμε και δεύτερη μερίδα φαγητό.
Η κατανάλωση μερίδας πολύ μεγαλύτερης
από αυτή που αναλογεί στο σώμα και τις ανάγκες μας έχει ως συνέπεια να
παρατηρείται μία μετακίνηση του δείκτη της ζυγαριάς προς τα δεξιά η
οποία καθόλου δεν μας ευχαριστεί. Με τον καινούριο χρόνο, είναι καλό να
γνωρίσουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας και να προσπαθούμε να
καταναλώνουμε την ποσότητα της τροφής που χρειάζεται χωρίς να
παρασυρόμαστε από τους πειρασμούς που βρίσκονται παντού γύρω μας. Οι
πειρασμοί δεν πρόκειται να εξαφανιστούν, εμείς καλούμαστε να τους
διαχειριστούμε.
3. Να πίνω περισσότερο νερό.
Είναι σε όλους γνωστό ότι η ενυδάτωση
του οργανισμού εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού και
γενικότερα την καλή υγεία του οργανισμού. Εντάξει, συμφωνώ ότι δεν
είπαμε κάτι καινούριο αλλά αφού είναι γνωστό σε όλους γιατί δεν το
κάνουμε;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.